Projectenoverzicht

Projecten 2023

2021.0334: Nieuwbouw van 2 dorpsscholen in Takeo en Prey Veng

In het dorpje Phnom Dokpor village in de commune Roveang in het district Samrong in de provincie Takeo gaan 584 scholieren (waarvan 269 meisjes) naar de Chiso basis school of kindergarten (29). Er werken 13 leraren (waarvan 6 vrouwen). Het dorp bestaat uit 1.698 families met in totaal 7.662 inwoners waarvan 3.856 vrouwen. De school bestaat uit 3 gebouwen met 14 lokalen en moet dringend uitgebreid worden met een nieuw gebouw van 6 klassen inclusief schoolmeubelen en 4 toilet faciliteiten en een speeltuin. De bouwwerkzaamheden worden door de lokale stichting Spien gepland, gecoördineerd en gecontroleerd. Het budget bedraagt: €83.730, waarvan door de lokale bevolking €15.066 aan eigen bijdrage voor het arbeidsloon wordt betaald. Het vanuit Nederland te financieren bedrag komt uit op ca. €68.664. Stichting Wilde Ganzen gaat hiervan €27.910 financieren zijnde een 50% premie op de door SSCR te ontvangen donaties en 50% premie op de in Cambodja bijeengebrachte lokale fondsen. SSCR financiert €40.083 voor deze school.

Een tweede basisschool zal gefinancierd worden voor de Tapoung Kreul primary school in het dorpje Kreul in de commune Ansaong in het district Trabek in de provincie Prey Veng. Hier leven in 263 huizen 346 families met in totaal 1.498 mensen waarvan 504 kinderen. Deze gemeenschap heeft nog geen eigen school zodat de kinderen uit de 4 omliggende dorpen allen dagelijks een lange weg naar school moeten maken. De dorpen hebben al jarenlang bij de overheid om een eigen school gevraagd maar zonder succes. Vandaar dat Spien verzocht is een gebouw met 6 klassen inclusief schoolmeubelen, toiletten en een speeltuin te willen financieren. Het budget bedraagt hiervoor ca. $104.585 waarvan lokaal $27.200 bijeen gebracht zal worden voor de loonkosten van de bouwarbeiders. In Nederland zullen €71.767 gefinancierd moeten worden waarvan Stichting Wilde Ganzen een bedrag van €32.354 zal bijdragen en SSCR een bedrag van €39.413.

2023.0298: Nieuwe computers en een extra leerkracht assistent voor Don Bosco

De Don Bosco Foundation of Cambodja heft voor diverse scholen in Cambodja nieuwe computers en gerelateerde apparatuur aangevraagd. Daarnaast wil Don Bosco in Phnom Penh een extra assistent voor de computerleraar voor de periode van 5 jaar aantrekken ter ondersteuning en hiermee ook in de namiddagen extra computer lessen te kunnen aanbieden zodat de computers nog beter benut worden en meer leerlingen extra lessen kunnen volgen. De aanvraag voor medefinanciering ligt reeds bij Wilde Ganzen ter beoordeling en wij verwachten de goedkeuring binnenkort.

Samenwerking met andere stichtingen

Naast het eigen financieringsproject met Stichting Wilde Ganzen ondersteunt SSCR ook plannen van andere stichtingen in Cambodja indien zij samenwerken met Wilde Ganzen.  Voor Stichting Hopeful Children Cambodia (HCC) hebben twee donateurs van SSCR het materiaal voor nieuw schoolmeubelen gefinancierd en via de Cambodia Dutch Organization (CDO) ondersteunen we een groentetuin van een school. Mogelijkerwijs zal SSCR dit jaar ook een bijdrage doneren aan stichting Dara voor de bouw van een community center. Verder ondersteunen we stichting “Rise Against Hunger” bij het verstrekken van schoolmaaltijden en de stichting “Room to Read” bij het verstrekken van schoolboeken en overig lesmateriaal aan scholen en studenten.

Financiële ondersteuning gedurende school- en beroepsopleiding

Naast bovenstaande individuele investeringsprojecten blijven we ook doorgaan met het zoeken naar “adoptieouders” voor het financieel ondersteunen van behoeftige jeugd gedurende de tijd dat ze in een crèche terecht kunnen of gedurende hun school- en/of beroepsopleiding via het Don Bosco Children Fund of Cambodia.

 

Home voor Alzheimer patienten in Goa, India

Het bestuur heft besloten om de statuten aan te passen zodat vanaf nu niet alleen jongeren maar alle behoeftigen ondersteunt kunnen worden. Voor de komende jaren zal het bestuur uit een speciale donatie de bouw van een Alzheimer home in Goa, India ondersteunen en we hopen dat dit project in cofinanciering met Wilde Ganzen zal kunnen worden uitgevoerd. Een van onze donateurs heeft reeds de benodigde grond van 6.500 m2 gekocht en aan de Franciscan Sisters of the Immaculate gedoneerd. In de volgende fase tracht SSCR samen met de Sisters de benodigde middelen bijeen te brengen voor de bouw van een gebouw met 2 verdiepingen waar de patiënten zullen verblijven die 24/7 zorg nodig hebben. Afhankelijk van het benodigde budget zullen ook nog 8 tot 12 chalets worden gefinancierd in deze of een navolgende fase waar patiënten kunnen wonen die nog zelfredzaam zijn maar incidenteel hulp nodig hebben. De sisters zullen dit tehuis zelf runnen.

Projecten 2021

Overzicht projecten 2020

Overzicht projecten 2019

4 nieuwe projecten voor 2018 in cofinanciering met Wilde Ganzen

Dam tot Dam Loop op 17 september 2017

Geplande projecten 2017
Lees hier het uitgebreide overzicht van projecten uit 2016

Afgeronde projecten

Lees hier het uitgebreide overzicht afgeronde projecten 2014 -2015 

Samenvatting projecten 1995 t/m 2013